Android ve iPhone’da GPS Nasıl Kapatılır?

Konumunuz, telefonunuzun GPS verisi aracılığıyla izlenebilir, ki zaten izleniyor. GPS yani global konumlandırma sistemi, bulunduğunuz yeri ve hangi konumda bulunduğunuzu belirleyebilir. Çok ayrıcalıklı bilgiler var ve kullanıcıların Android ve iPhone telefonlarında GPS’yi kapatma seçeneğine sahip olmaları mantıklı bir seçenektir.

Şaşırtıcı olsa da, çoğu telefonda, özellikle de daha yeni telefonlarda bir GPS ayarı bulamazsınız. Bu, telefonunuzda GPS özelliğini kapatamayacağınız anlamına gelmez. Sadece gideceğiniz yolu bilmeniz gerekir.

GPS çoğu telefonda daha kullanıcı dostu olması için ‘Konum‘ olarak yeniden isimlendirildi.

Android Telefonda GPS’yi Kapatma

Ayarlar > Gelişmiş ayarlar > Konum erişimi altına Konumuma eriş seçeneğini kapalı duruma getirin. (Bazı telefonlarda, Ayarlar > Güvenlik ve Konuma gidin. Gizlilik altında Konum’a dokunun. Konum düğmesini kapatın)

Bu, Android telefonunuzda etkili bir şekilde GPS’i devre dışı bırakacaktır. Kaydedilen herhangi bir konum verisini durdurmak isterseniz, Google Konum Geçmişi‘ne dokunun ve onu da devre dışı bırakın. Google Konum Geçmişi, bulunduğunuz yerleri kaydeder ve bunları GPS ile tek başına algılamaz. Ayrıca bağladığınız WiFi ağı üzerinden konumunuzu algılar, bu nedenle bu hizmeti de devre dışı bırakmanız iyi bir fikirdir.

iPhone’da GPS’yi Kapatma

iOS cihazınızdaki Ayarlar uygulamasını açın ve Gizlilik > Konum’a gidin ve iPhone’unuzda GPS’yi devre dışı bırakın.

GPS’yi kapatmak, Android cihazlarda olduğu gibi iOS cihazlarda da, Telefonumu Bul özelliğini etkileyecektir.

Yan etkileri

Telefonunuzda konum servislerini kapattığınızda birçok işlev etkilenir. Açıkçası, telefonunuzu bulmak için OS konum izleme özelliğini kullanamazsınız ve canlı konum paylaşımını kullanamazsınız. Ayrıca, örneğin konumunuzun çalışması için konumunuza ihtiyaç duyan uygulamaları da kullanamazsınız. Google Haritalar gibi.

Hem iOS hem de Android’de, uygulamalar için konum etkinleştirmek için seçenekler vardır. Yani, Google Haritalar’ın konumunuza erişmesine izin verebilir, Facebook’un bunu yapmasını engellemeyi seçebileceğiniz anlamına gelir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir