Profesyonel tasarımcıların ve kodlayıcıların etki alanı (domain) olan bir web sitesi oluşturmakla birlikte, ücretsiz web sitesi kurucuları sayesinde, bugünlerde herkesin üstesinden gelebileceği bir şey.
Sorun, pek çok web sitesi oluşturma uygulamaları ve hizmetlerinden hangisinin seçileceğini bilmek zordur.
Web sitesi hazırlamak için ücretsiz en iyi web siteler ve programlar
Çevrimdışı yazılım ve çevrimiçi araçların bir karışımı da dahil olmak üzere mevcut en iyi ücretsiz web sitesi oluşturucularını harmanladık. Bir siteyi WYSIWYG düzenleyicisiyle tamamen çevrimiçi oluşturmak ve düzenlemek için genellikle daha hızlı, daha kolay ve daha verimli ancak sitenizin tasarımının ve barındırmanın her yönü üzerinde tam kontrol istiyorsanız, masaüstü tabanlı bir ücretsiz web sitesi oluşturucusuna ihtiyacınız olacak.
İster işiniz için, yeni bir blog oluşturma, ister kendiniz için çevrimiçi bir site oluşturmak istiyorsanız, size yardımcı olacak en iyi web sitesi oluşturucuları burada.

1. Wix
Hızlı bir sihirbaz ve bir WYSIWYG editörü ile bir web sitesi oluşturmanın en kolay yolu.
Wix, web sitenizi oluşturmak için size iki yol sunar. Her ikisi de İnternet’i oluşturmayı içerir ve her ikisi de mümkün olduğunca çabuk ve sorunsuzdur.
En basit seçenek otomatik olarak sizin için bir site oluşturmadan önce bir dizi soru yönlendirecek Wix ADI web sitesi oluşturucuyu kullanmaktır. Özelleştirme kapsamı var, ancak odaklanmak, web sitelerini tasarlamaktan korkan herkes için hızlı sonuçlar sağlar.
Standart Wix Düzenleyicisi’ni kullanmaya karar verirseniz daha uygulamalı bir yaklaşım var. Yüzlerce şık şablon arasından seçim yapabilirsiniz, güzel bir WYSIWYG editörü kullanarak ihtiyaçlarınıza göre ayar yapabilir ve uyarlayabilirsiniz.
Wix, bulut tabanlı bir web sitesi oluşturucu olmasına rağmen, sitenizin görünümüne ve sayfa öğelerinin yerleşimine büyük bir denetim sunar. Ayrıca, bir bülten ve canlı sohbet gibi özellikler eklemek için Uygulama Marketini kullanarak canlandırabilirsiniz. Bu güç ve esneklik, Wix’i kendi sitenizi oluşturmak için en iyi ücretsiz web sitesi oluşturucusu yapar.
Online kullanmak için: Wix (Türkçe)

2. WordPress
WordPress, statik siteler, portföyler, çevrimiçi mağazalar ve bloglar için idealdir.
Hafif derecede karışıklık yaratan WordPress’in aslında iki farklı versiyonu var. Daha karmaşık sürüm wordpress.org’dan indirilebilir ve onu kendi web alanınıza yüklemeniz ve otomatikleştirilmiş çevrimiçi yükleyiciyi kullanarak yüklemeniz gerekecektir. Ardından, şablonları özelleştirebilir ve siteyi kendinize ait yapmak için eklentiler kullanabilirsiniz. Günümüzde en çok kullanılan site yapımcısıdır, ancak komutlarla uğraşmanın ve düzenleme zorluğunu istemeyen insanlar için daha basit bir seçenek var.
Barındırılan WordPress sürümü, wordpress.com’da kendi sitenizi oluşturmanızı sağlar. Bir blog veya fotoğraf sitesinden tam teşekküllü bir çevrimiçi mağazaya kadar her şeyi hazırlayabilirsiniz ve seçim yapabileceğiniz bir dizi şablon vardır.
İster sabit bir site oluşturun, ister düzenli olarak güncellenen içeriğe sahip bir blog tarzı site olsun, çevrimiçi düzenleyiciyi kullanmak keyif vericidir ve herkesin etkileyici, profesyonel görünümlü bir site oluşturmasına izin verir. Tek dezavantajı masaüstü web sitesi oluşturucu ile karşılaştırıldığında eklenti ve şablonların sınırlı olmasıdır.
Online kullanmak için: WordPress (Türkçe)
Bilgisayarda kullanmak için: WordPress

3. CoffeeCup Free HTML Editor
Elle kodlama için ideal olan Free HTML Editor, zamandan tasarruf sağlayan ekstralar ile doludur.
CoffeeCup Free HTML Editor, bir CMS (içerik yönetim sistemi) kullanmayan bir web yapı programının ölmekte olan bir cinsidir. Bölünmüş ekran kodu / önizleme görünümleriyle, yaptığınız değişikliklerin hemen sahip olduğu efekti görmek mümkündür.
Hızlı bir şekilde başlamanıza yardımcı olmak için, programa yerleşik birkaç şablon vardır ve siz yazarken etiket ve kod önermeleri gibi bazı çok güzel özellikler bulunmaktadır. Yeni başlayanlar için biraz zor gibi görünebilir, ancak biraz HTML bilgisine sahip olduğunuz varsayılarak kullanmaya değer. Hafif bir sorun var; yazım denetimi ve kod optimizasyonu gibi bir dizi özellik yalnızca programın ücretli sürümü içerisine dahil edilmiştir.
İncelemek ve indirmek için: CoffeeCup Free HTML Editor

4. Joomla
Çevrimiçi ve çevrimdışı sürümleri olan bir başka ücretsiz web sitesi oluşturucu.
Joomla, CMS dünyasında tanınmış bir isimdir. WordPress kadar popüler olmayabilir, ancak aynı iki seçeneği sunar: joomla.com’daki web uygulamasını kullanarak bir site oluşturun ve onu şirketin sunucularında barındırın veya yazılımı joomla.org’dan indirin ve kendiniz ev sahipliği yapın.
İkinci seçeneği seçerseniz, arayüzü WordPress’e göre daha kolay ulaşılabilir olduğunu göreceksiniz. Tamamen aşılmaz değil, ama üzerinde çalışmak için birçok menü ve seçenek var ve WordPress kadar parlak görünmüyor.
Joomla’nın çevrimiçi web sitesi oluşturucusu karmaşıktır ancak aynı kurulum sürecini içermez, bu da yeni başlayanlar için iyi bir seçenek haline gelir. Sitenizin görünüm ve çalışma biçimini özelleştirmenin sonsuz yollarını sunan geniş temalar ve uzantılar topluluğudur.
Online kullanmak için: Joomla
Bilgisayarda kullanmak için: Joomla (Türkçe)

5. SITE123
Sitenizi birkaç dakika içinde çevrimiçi edin, ancak boyut ve trafik kısıtlamalarını aklınızda bulundurun.
Adından da anlaşılacağı üzere, SITE123, bir web sitesi oluşturmayı mümkün olduğunca basit hale getirir. Yalnızca çevrimiçi diğer ücretsiz web sitesi oluşturucularında olduğu gibi, basit bir blog veya bir mağaza gibi daha karmaşık olsun, genel bir formatı seçerek başlarsınız. Birkaç temel bilgiyi doldurduktan sonra, bunu özelleştirmeye başlayabilirsiniz.
Her şey ya inanılmaz derecede açıktır ya da sihirbaz tarafından yönetilmektedir. Birkaç dakika içinde, ücretsiz barındırma ile birlikte sınırsız sayıda sayfa içeren bir site oluşturabilir ve birlikte çalışmanız için ücretsiz resim ve simgelerden oluşan bir kütüphane bulunur.
500 GB’lık web alanı ve 1 GB’lık trafik sınırını seçerseniz, bunu aşmaya başlamanız durumunda, ücretli seçeneklerden birine kolayca geçebilirsiniz.
Online kullanmak için: SITE123