Windows 10 Fotoğraflarda Yüz Algılama ve Tanıma İşlevini Kapatma

Windows 10 Fotoğraflar uygulamasında yüz algılama ve tanıma işlevini nasıl devre dışı bırakacağınızı göstereceğiz. Aslında, fotoğraflardaki ve videolardaki kişilerin adlandırılmasına yardımcı olmaktadır, ancak herkes bu özelliği kullanmak istemeyebilir.

Fotoğraflar uygulamaları, ister akıllı telefonlardaki veya bilgisayardaki stok uygulamaları olsun isterse de üçüncü taraf olanlar olsun, fotoğraf düzenlemenin ve saklamanın sayısız yolu vardır. Fotoğrafları, tarih veya yer olarak sıralayabilirsiniz. Fotoğrafları yönetmek için popüler bir diğer yöntemde, fotoğraflardaki kişilere göre organize etmektir.

Yüz tanıma teknolojisi, fotoğraflarda bulunan kişileri tanımlamak için kullanılır ve Apple, Facebook ve Microsoft tarafından kullanılır. Windows 10’daki Fotoğraflar uygulaması, belirli bir kişinin tüm fotoğraflarını bulabilir. Ancak bunun biraz fazla kişisel gizliliği kullandığını düşünüyorsanız, yüz algılama ve tanıma özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Windows 10’da Yüz Algılama ve Tanımayı Kapatma

Windows 10 sistemlerdeki Fotoğraflar uygulaması, henüz bir isimle yüz eşleştirilmesine izin vermiyor. Belli kişilerin fotoğraflarını aramak isterseniz, bunları Kişiler sekmesinde bulmanız gerekir ve uygulama kişilerin bulunduğu tüm fotoğrafları bulacaktır. Arama çubuğuna kendi adınızı yazıp fotoğrafları bulamazsınız. Bu, Facebook ve Apple’ın işleri nasıl yaptıklarından biraz daha farklıdır, ancak yine de yüz algılama ve tanıma işlevini devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz.

Windows 10 Fotoğraflar uygulamasında yüz algılama ve tanıma işlevini kapatmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

1. Adım: Fotoğraflar uygulamasını açın ve profil resminizin sağ tarafındaki üç nokta yani Devamı düğmesini tıklayın ve açılan menüden Ayarlar‘ı seçin.

2. Adım: Uygulamanın ayarları ekranında, aşağı gidin Görüntüleme ve düzenleme bölümüne gidin. ‘Kişiler‘ seçeneğini göreceksiniz. Yüz tanıma ve tanıma özelliğini devre dışı bırakmak için bunu kapatın. Değişiklik hemen etkilenir.

Windows, kullanıcıların kendi takdirine bağlı olarak yüz tanımayı etkinleştirmelerine veya devre dışı bırakmalarına olanak tanıyan tek platform olarak görünüyor. Apple ve Facebook da bu özelliği gerektirmiştir. Mac’inize veya iPhone’unuza kaydettiğiniz veya Facebook’a yüklediğiniz tüm fotoğraflardaki yüzler taranır. Facebook, bu verileri kullanıcıların güvenliği için kullanmayı planlıyor. Birisi fotoğrafınızı görüntü resmi olarak kullanırsa, Facebook sizi otomatik olarak uyarır. Daha sonra fotoğrafı veya profili bildirebilirsiniz. Tabii ki, Facebook’un tek bir kişide ne kadar veri bulunduğunu göz önüne alırsak, yine de onu devre dışı bırakama seçeneğinin olmaması iyi gözükmüyor.


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir