YouTube Hesabı Nasıl Silinir? (Web ve Mobil)

YouTube hesabı silmek için web üzerinden, Android ve iPhone gibi mobil cihazlar üzerinden nasıl yapılacağını göstereceğiz.

YouTube hesabı silmek mi istiyorsunuz, ancak nasıl yapıldığı hakkında hiçbir fikriniz yok mu? Ayarlar sayfasında bir hesap silme seçeneği bulunmadığından, tam olarak nasıl başlayacağınızı bulmak fena halde sinir bozucu olabilir.

Kanalınızda, bir kerede silmek istediğiniz birkaç video ya da artık ilişkilendirilmek istemediğiniz diğer kullanıcıların videolarına yaptığınız yorumlar olsun, YouTube hesabınızın içeriğini silmek (hala Google hesabınızı korurken hiçbir YouTube hesabınız yokmuş gibi görünmesini sağlayabilirsiniz) gerçekten çok kolaydır.

Aşağıdaki talimatlar YouTube hesabınızı (tüm videolarınızı ve diğer verilerinizi de içeren) web üzerindeki YouTube.com’dan veya resmi YouTube mobil uygulamasından kalıcı olarak nasıl sileceğinizi gösterecektir.

1. Adım: YouTube Ayarlarınıza Erişin

Hem web tarayıcı üzerinden hemde mobil uygulama üzerinden YouTube ayarlarınıza erişmeniz gerekir. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayın.

Web üzerinden;

  1. YouTube.com adresinde YouTube hesabınızda oturum açın ve ekranın sağ üst köşesindeki kullanıcı hesabı simgesini tıklayın.
  2. Açılır menüden Ayarlar‘ı tıklayın.

Mobil uygulama üzerinden;

  1. Uygulamayı açın ve ekranın sağ üst köşesindeki kullanıcı hesabı simgesine dokunun.
  2. Tüm YouTube hesaplarınızın bir listesini görmek için kullanıcı fotoğrafınızın ve adınızın yanında görünen sonraki sekmedeki aşağı oka dokunun. (Not: Ayarlar’a dokunmayın, yalnızca sizi uygulama ayarlarınıza / görüntüleme ayarlarınıza götürecek, hesap ayarlarınıza götürmez).
  3. Ekranın sağ üst tarafındaki dişli çark simgesine dokunun.

2. Adım: YouTube’dan Google Hesap Ayarlarına Erişin

YouTube bir Google ürünüdür, bu nedenle YouTube hesap ayarlarınızı yönetmek, Google hesap sayfası aracılığıyla gerçekleştirilir. YouTube hesabınızı sildiğinizde, Google tarafından yönetilen ana Google hesabı bozulmadan kalır.

Web üzerinden;

  1. Hesap ayarlarınızı görüntüleyin veya değiştirin seçeneğine tıklayın. Bu bağlantı altında, ‘Google Hesabı sayfanıza yönlendirileceksiniz’ belirten bir not görüntülenir.

Mobil uygulama üzerinden;

  1. Önceki adımdaki dişli çark simgesine dokunduktan sonra silmek istediğiniz hesaba dokunun. Google hesabı sayfanıza yönlendirileceksiniz.

3. Adım: Hesap Tercihlerinize Erişin

Şimdi yönlendirileceğiniz Hesabım sayfasından Hesap tercihleri alanına erişmeniz gerekiyor.

Web üzerinden;

  1. Hesap tercihleri ​​altında, Hesabınızı veya hizmetlerinizi silme seçeneğine tıklayın.

Mobil uygulama üzerinden;

  1. Hesap tercihleri‘ne dokunun.

4. Adım: Google Ürünlerinizi / Hizmetlerinizi Silmek için Tıklayın

Web üzerinden;

  1. Ürünleri sil‘i tıklayın. Sizin olduğunuzu doğrulamak için hesabınızda oturum açmanız istenir.

Mobil uygulama üzerinden;

  1. Son adımdaki Hesap tercihlerine dokunduktan sonraki sekmede, Google hizmetlerini sil‘e dokunun. Sizin olduğunuzu doğrulamak için hesabınızda oturum açmanız istenir.

5. Adım: YouTube’un Yanındaki Çöp Kutusu Simgesine Tıklayın

Web ve uygulama üzerinden;

  1. Hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce YouTube verilerinizi kaydetmek isterseniz, isteğe bağlı olarak Verileri İndir‘i tıklayın veya dokunun. Verileri indirmek için halihazırda sahip olduğunuz Google hizmetlerinin listesini kontrol edebilir veya kaldırabilirsiniz. Dosya türünü ve gönderme yöntemini de seçebilirsiniz.
  2. YouTube hizmetinin yanında görünen çöp kutusu simgesine tıklayın veya dokunun. Yine, doğrulama için hesabınızda oturum açmanız istenebilir.

6. Adım: İçeriğinizi Kalıcı Olarak Silmeyi Onaylayın

Web ve uygulama üzerinden;

  1. YouTube hesabınızı ve içeriğini silmek istediğinizden eminseniz İçeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum‘u tıklayın veya hafifçe dokunun. Sadece gizlemek istiyorsanız, YouTube etkinliğinizin ve içeriğinizin gizli olmasını sağlamak için İçeriğimi gizlemek istiyorum tıklayın veya dokunun.
  2. Silme işlemine devam etmek isterseniz, silinen içeriği anladığınızı onaylamak için kutuları işaretleyin ve ardından alttaki İçeriğimi Sil düğmesine tıklayın / dokunun. Unutmayın, artık hesabınız geri alınmayacaktır.

İsteğe bağlı olarak İlişkilendirilmiş Google Hesabını Silme

YouTube hesabınız Google hesabınızdan ayrı değildir. Bunlar, temelde aynıdırlar, çünkü YouTube’u Google hesabınızdan kullanıyorsunuz.

Yukarıda yaptığınız şey, tüm YouTube kanal içeriğinizin ve verilerinizin (diğer videolarda kalan yorumlar gibi) silinmesi idi. Ancak, Google hesabınızı elinde bulundurduğunuz sürece teknik olarak hiçbir YouTube içeriği veya önceki YouTube etkinliğinin izi olmadan bir YouTube hesabınız olacak.

Tüm YouTube içeriğini silmek çoğunlukla yeterlidir, ancak bir adım daha ileri götürüp kullandığınız diğer Google ürünlerinden gelen tüm veriler de dahil olmak üzere tüm Google hesabınızı silmek istiyorsanız bunu da yapabilirsiniz. Google hesabınızı Gmail, Sürücü, Dokümanlar ve diğer Google ürünlerinde kullanmaya devam etmek istiyorsanız bu tavsiye edilmez.

Web üerinden;

  1. Kullanıcı hesabı simgesini tıklayın ve açılır menüden Ayarlar‘ı tıklayın.
  2. Hesap ayarlarınızı görüntüleyin veya değiştirin seçeneğine tıklayın.
  3. Hesap tercihleri ​​altında, Hesabınızı veya hizmetlerinizi silme seçeneğine tıklayın.
  4. Google Hesabı’nı ve verilerini sil seçeneğine tıklayın. Doğrulama için hesabınızda oturum açın.
  5. İçeriğinizi okuyun ve sayfanıza göz atın, böylece ne silineceklerini anlar, onaylamak için gerekli onay kutularını işaretleyin ve mavi Hesabı Sil düğmesini tıklayın.

Hatırlatma: Bu yalnızca Google hesabınızı değil, aynı zamanda diğer Google ürünlerinde kullandığınız tüm verileri silecektir. Bunun geri alınamayacağını unutmayın.


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir